Abdomen plat!

Îmi doresc să povestim astăzi despre grăsimea abdominală!

 Că tot vine vara și este în trend să ne preocupe silueta! Atunci când ai foarte multă grăsime pe abdomen, fără nici un dubiu ai inflamație multă în corp și există anumite boli cu care te confrunți, pentru că grăsimea pe abdomen înseamnă boală!

 Poate că ai încercat de multe ori să faci ceva, să ții regim, să aplici anumite creme, să faci sute de abdomene, însă nimic nu a funcționat și grăsimea este tot acolo pe abdomenul tău!

Hai să vedem de ce?

Există mai multe cauze, însă prima și cea mai importantă este reprezentată de faptul că organismul nostru consumă ca și combustibil glucoza sau grăsimea! În cazul de față ideal ar fi să îi servim organismului o alimentație care să îi transmită un mesaj clar și anume să consume din depozitele de grasime, nu să le depună!

 Dar hai să intram un pic mai adânc în problema și să vedem de ce corpul continuă să depună grăsime și de ce grăsimea abdominală devine așa de încăpățânată și nu vrea să plece! Cum transmitem noi corpului mesajul să ardă grăsimea și nu să o depună?

 #1- O rutină sportivă mediocră

De multe ori întâlnesc persoane, care atunci când vor să piardă straturile  de grasime se gândesc la sport, la abdomene în primul rând. De multe ori atunci când crezi că dacă alergi 30 minute de 3 ori pe săptămâna este soluția pentru a scădea în greutate este total fals! Pentru a arde eficient grăsimea este nevoie să adaugi în rutină ta sportivă și antrenamentele de forță! Practic începi să construiești ușor- ușor masă musculară, care va fi un consumator mare de calorii, în final vei consuma și din depozitele care le ai!

 #2- Alimentația

Atunci când visezi la un abdomen plat acesta se face în bucătărie, nu în sala de sport! E necesar să iți schimbi anumite obiceiuri, să renunți la mâncarea procesată, la grăsimile saturate… și mai mult la toți carbohidrații simpli!
Nu uită- contează foarte mult modul în care combini mâncarea pentru că această “operațiune” transmite corpului mesajul ce să facă cu ceea ce noi mâncăm!

 #3- Stresul

Contează foarte mult stresul din viața ta, tot “zgomotul” la care ești supus, dar și mai mult contează percepția ta asupra stresului și a urgențelor! În ziua de azi nu cred că am întâlnit vreo persoana care să nu aibă stress și să nu se simtă presată de tot ceea ce se întâmplă! Din păcate când suntem stresați nivelul cortisolului în organismul nostru crește și acest hormon practic nu lasă grăsimea să plece! Așa că te sfătuiesc să găsești metode de relaxare, astfel încât să scazi nivelul cortisolului din organism și în felul acesta poți avea un abdomen mai plat!

#4- Somul

Chiar dacă vorbesc doar acum despre somn, l-aș pune interesul numărul 1 atunci când vrei să îți modelezi corpul! Atunci când vrei să slăbești somnul este cheia! Dacă dormi mai puțin de 5 ore pe noapte, îți garantez că nu vei putea slabi! În timpul somnului se produc anumite procese reparatorii care permit bună reglare și funcționare a organismului! Nu uitați practic scopul nostru este să fim sănătoși, să avem un organism care funcționează în parametri optimi! Atunci când ești sănătos și arderea grăsimii vine la pachet! Tocmai de aceea obiectivul principal trebuie să fie sănătatea!

 #5- Înaintarea în vârstă

Știu că este greu să acceptăm, însă cu toții îmbătrânim! Pe măsură ce îmbătrânim organismul se uzează și nu mai funcționează la capacitate maximă! Inclusiv metabolismul nostru are de suferit!  Din păcate, o dată cu trecerea anilor nu ne scade poftă de mancare, din contra, continuăm să mâncăm mâncăruri dense caloric, dar metabolismul nostru încetinește și se descurcă greu cu un număr mare de calorii! De aceea este indicat că după o anumită vârstă să fii și mai atent la stilul de viață și să încorporezi obiceiuri sănătoase, practic să te iubești mai mult și să ai grijă de ține!

În cazul în care și tu îți dorești un abdomen mai plat, te rog să îmi scrii! Dacă îți vei distribui atenția în cele 5 direcții pe care le-am punctat mai sus, vei reuși cu siguranță!

Spor la sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *