Află cum să alegi dieta perfectă pentru tine?

Dieta

A început sezonul dietelor. Foarte multe persoane sunt atente acum la forma lor fizică și ar dori să mai schimbe ceva.

Poate și tu ai încercat mai multe diete și nici nu știi ce a funcționat sau nu a funcționat, nici nu știi ce e sănătos sau nu, și parcă mărimile la haine sunt aceleași sau poate mai mari.

Hai să vedem ce e de făcut.

Cum îți alegi dietă potrivită atfel încât să îți servească și să o poți susține pe termen lung?

În primul rând stai două minute cu tine și identifica-ți nevoile reale și preferințele. Gândește-te bine ce alimente nu îți plac deloc și care ar fi alimentele fără de care nu îți poți imagina viață?

Din practica mea am identificat două tipuri de persoane- unele care preferă să aibă un plan scris de masă și altele care preferă să învete să iși alcătuiască singure meniul în funcție de ce au la dispoziție.

Cât timp ai dispoziție să îți pregăteșți mesele, să numeri caloriile, să cântăreșți mâncarea? Știi că anumite diete presupun aceste proceduri. De aceea este foarte bine să stabileșți de la bun început dacă ești o persoană dispusă să facă toate aceste acțiuni și să investească timp în acest sens.

Îți aduc în atenție faptul  că nu sunt absolut de acord cu dietele restrictive, foarte restrictive care taie grupe mari alimentare. Atunci când există foarte multe restricții, acea dietă nu va fi sustenabilă pe termen lung și va aduce foarte multe frustari.

Discutam cu o bună prietenă care crede că mănâncă foarte sănătos, dar e foarte nemulțumită de cum se simte, și cum arată. Așa că, același lucru pe care i l-am spus și ei, vreau să ți-l spun și ție… atunci când nu eșți mulțumit de felul în care arăți, și felul în care te simți este clar că trebuie să schimbi ceva…ar fi o nebunie să crezi că vei avea alte rezultate, continuând să faci aceleasi lucruri.

Dar te întreb acum, cât de serios eșți în această direcție?

Cât de mult îți doreșți să îți transformi corpul?

În cazul în care te simți puțin pierdut pe drum poți apela la un specialist. Din fericire aceștia pot fi un real suport pentru tine.

Ce să urmărești atunci când alegi un regim alimentar?

Ø  Să fie echilibrat, să furnizeze toate mineralele și vitaminele de care ai nevoie, să acopere nevoile tale de carbohidrați, proteine și grăsimi.

Ø  Să funcționeze și să mai cunoșți persoane care au trecut și aplică dietă repsectivă în viața lor.

Ø  Să fie sustenabil, să poți ține pe termen lung.

Ø  Să fie ușor de urmat.

Mâncarea unei persoane poate fi otrava alteia, de aceea modul în care ne hrănim trebuie să fie personalizat pe fiecare în parte.

Există multe diete la care poți apela în funcție de ce obiective ai. Din tot ce am experimentat până acum, pentru mine dieta meditaraneeană mi se pare cea mai sustenabilă și ușor de urmat pe termen lung.

Când îmi doresc să fac anumite schimbări să instaurez echilibru hormonal, optez spre o dietă care cuprinde mai puțini carbohidrați. De asemenea când îmi doresc să reglez tensiunea arterială și să diminuez anumite probleme ale sistemului circulator recomand dietă DASH. Practic, așa cum am precizat și mai sus, în funcție de obiectivele care le ai poți să iți conturezi stilul alimentar.

Spor la sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *