...

Cât de sănătoase sunt cerealele pentru micul dejun?

Sa fie cerealele pentru micul dejun sanatoase?

Sunt cerealele sănătoase la micul dejun?

              Vedem rafturile magazinelor pline de cereale, promovate ca fiind super sănătoase și pline de fibre.

              De regulă oamenii aleg aceste cereale pentru aportul crescut de fibre și pentru conținutul de vitamine și minerale.

              Dar hai să vedem cum stau lucrurile?

              Cum se produc clasicele cereale pentru mic dejun pe care le găsești pe rafturile magazinelor?

1.       Cerealele se procesează și sunt transformate într-o făină fină.

2.       Se mixează apoi această făină cu zahăr, cacao, apă sau alte arome.

3.       Se procesează într-o mașină specială, la temperaturi înalte pentru a obține diverse forme.

4.       Apoi aceste cereale sunt puse la uscat .

                      Știu că vin în forme foarte atractive și foarte apetisante. De multe ori sunt învelite într-un strat de ciocolată sau alte creme.

              Din punctul meu de vedere aceste cereale pentru mic dejun nu reprezintă o alegere favorabilă pentru tine.

               De ce?

              Pentru că sunt un produs foarte procesat, lipsit în urma procesării de multe vitamine și minerale și în plus au multe ingrediente adăugate care nu reprezintă neapărat cea mai ideală varianta pentru sănătatea ta.

              CEREALELE PENTRU MIC DEJUN CONȚIN IN MARE PARTE MULT ZAHĂR ADĂUGAT.

              Cu toții știm că zahărul dăunează sănătății noastre și avem nevoie să reducem considerabil consumul de zahăr.

              Știm că este important sa citim etichetele fiecărui prdus pe care îl cumpărăm. Cu cât un ingredient este menționat mai la început, cu atât înseamnă că este prezent în cantitate mai mare.  În cazul cerealeleor de pe raftul magazinelor, puteți observa că zahărul este menționat ca al doilea sau al treilea ingredient.

              Având un conținut crescut de zahăr produce creșteri, respectiv scăderi bruște ale glicemiei.

              Atenție nu spun că nu poți cumpăra cereale sănătoase pentru micul dejun pe rafturile magazinelor. Din contră, îți recomand să citești întotdeauna eticheta și să alegi o varianata fără zahăr adăugat.

              Cumva producătorii se folosesc în campaniile lor de marketing de termenul “sănătos” sau “fit” pe care îl pun imediat pe eticheta principală a produsului.

              Fă alegeri bine informate. Acum putem găsi sortimente variate de cereale integrale sub diverse forme.

              Recomand să cumperi ovăz, hrișcă, mei, quinoa. Acestea vin sub formă de fulgi care pot fi introduși cu ușurință în alimentație.

              Ar fi păcat să nu ne bucurăm de beneficiile pe care le au cerealele integrale în dieta noastră. Atâta timp cât sunt bogate în fibre și nu conțin zahăr, cerealele integrale sunt perfecte pentru o masă sănătoasă.

              Un alt aspect important atunci când consumi cereale este important să fii atent cu ce le asociezi.

              Poți pune lângă un iaurt, fructe, nuci  sau lapte vegetal. Poți face combinații absolut delicioase care să îți satisfacă nevoile nutriționale dar și gustul.

              De asemena cerealele le poți servi ca atare sau poți să îți faci diverse plăcinte sau clătite.     Nu este greu deloc și poate fi chiar distractiv!

Spor la sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.