Ce sunt fulgii de drojdie?

fulgi de drojdie inactiva

Începem un an nou în forță! Sper că v-ați setat intențiile pentru noul an! Dacă încă mai ai de lucru la ele, poți să citești aici și să vezi cum poți să te organizezi și să ai claritate în ceea ce privește modul în care va arata anul 2022 pentru ține!

Multă lume la început de an este foarte atentă la ceea ce mănâncă și în special oamenii  își propun să urmeze o anumită dietă! …Se fac promisiuni de genul…eu nu mai mănânc făină, nu mai mănânc zahăr…etc…Ce îmi doresc cu este să te gândești ce alimente cu adevărat hrănitoare poți să să duci în viață ta!

Și pentru că majoritatea clienților cu care lucrez descoperă drojdia de bere inactivă, vreau să îți vorbesc și ție astăzi despre acest produs!

Sunt foarte multe tipuri de drojdie în lume! Unele sunt active- precum drojdia din care se face pâine, iar altle inactive, precum fulgii de drojdie pe care îi regăsești de foarte ori în rețetele vegetariene. Acest produs este utilizat pentru a înlocui brânza în multe preparate, fiind cunoscut ca un parmezan vegetarian. Este o sursă bună de proteină și vitamine B. În prezent în comerț această drojdie inactivă se găsește îmbunătățită cu multe vitamine și minerale, precum acidul folic.

Dacă vorbim despre consumul de drojdie nu putem să ignorăm candida albicans, fungul care produce infecții în corpul uman.  Candida la om colonizează gură, intestinele, pielea, organele genitale! Se poate multiplica și crește necontrolat! Când se întâmplă acest lucru vorbim despre o infecție cu candida.

Legătură între candida și fulgii de drojdie inactivă

Prezența Candidei în organismul nostru este naturală și o putem consideră un rezident normal al tractului gastro intestinal. Atunci când întâlnește medii umede, se înmulțește foarte rapid și necontrolat, atât în rândul tinerilor cât și al copiilor!

Infecția cu candida este un subiect cât se poate de serioasă și aș vrea să îl iei în seama pentru că poate să iti dea bătăi de cap cu adevărat!

Așa că am mai auzit întrebarea asta!

 Este sigur să mâncăm fulgi de drojdie inactivă când te lupți cu candida? La prima vedere mulți spun că dacă ai probleme cu acest fungus să eviți să consumi fulgi de drojdie! Dar hai să vedem ce spun specialiștii! Vanessa Clermont, nutriționist și Health Coch ne spune “candida crește atunci când are un mediu bogat în zahăr, fulgii din drojdie inactivi nu cauzează infecții deoarece au fost inactivați în timpul procesării.”

Beneficiile drojdiei inactive

Este un aliment versatil care este permis în multe diete! Poți să fii  foarte creativ în bucătărie atunci când îl folosești! Este sărac în calorii și nu conține grăsimi, zahăr, sau gluten.

100 grame fulgi de drojdie conține:

–          245 calorii

–          44 grame proteină

–          4 grame lipide

–          34 grame carbohidrați

Este o sursă de proteină completă!

Conține toți cei nouă aminoacizi esențiali pe care trebuie să îi procuram din dietă noastră! Proteina completă ne ajută să reparăm țesuturile, să absorbim nutrienții și să prevenim pierderea masei musculare!

.

Menține sănătatea inimii!

Conține fibre care reduc semnificativ nivelul colesterolului, reglează nivelul zahărului în sânge, este un aliment cu index glicemic scăzut! Pe lângă toate aceste beneficii conține și crom care vine și ne susține în procesul de reglare a glicemiei precum și în procesul de pierdere a greutății.

Previne deficiență de vitamina B12!

Este bogată în vitamina B12, de care avem nevoie pentru a menține sănătatea sistemului nervos!

Este bogată în antioxidanți!

Antioxidanții lupta cu radicalii liberi din corpul tău! Acești radicali liberi sunt responsabili de boli, inflamații și ne îmbătrânesc atât pe interior cât și pe exterior! Consumă mâncare bogată în antioxidanți că să te poți proteja de efectele nedorite a radicalilor liberi!

Care sunt deavantajele consumului de drojdie inactivă?

Mottoul meu este- mâncarea unei persoane este otrava alteia.

Și în cazul drojdiei inactive este nevoie de precauție și este nevoie să îți vezi reacțiile organismului după ce o consumi!

Sunt persoane care nu tolerează acest aliment. De asemenea cei care suferă de colon iritabil este bine să consume cu precauție și în cantități mici și poate provoca probleme digestive.

            Ca și concluzie îți recomand să folosești drojdia inactivă, mai ales dacă optezi pentru o dietă vegetariană! Este bogată în proteină și are o aromă deosebită!

Chiar dacă e drojdie, ea nu va face pâinea să crească, deorece este inactivată- nu este o drojdie vie și atunci nu va putea contribui la creșterea candidei în organism.

Spor la sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *