Cum câștigăm imunitate?

Cum câștigăm imunitate?

Imunitatea este un subiect de interes major în această perioada! 

Așa cum am mai scris și în articolele anterioare, era minunat dacă puteam să luăm o pilula și să avem imunitatea maximă! Din păcate sau din fericire lucrurile nu stau chiar așa. Imunitatea se câștigă în timp prin disciplină maximă, pot spune! 

În primul și primul rând contează foarte mult stilul de viață! Contează mult  modul în care ne hrănim, cum dormim și cum ne mișcăm.

Este important să ne hrănim sănătos, să consumăm multe fructe și legume crude! Ideal este să fim foarte creativi când vine vorba de mâncare! Este important să trăim în armonie și să evităm factorii de stres în viața noastră!

Să nu ne limităm! Să mâncăm cât mai colorat, cu bucurie și recunostiinta! Atunci când vorbim de nutriție apar discuții diverse, despre diete diverse, însă nu uită că echilibrul este cheia!

            Dacă m- ar întreba cineva care ar fi investiția cea mai de preț pe care aș face o în copiii mei, răspunsul ar fi să mă străduiesc să adoarmă înainte de ora 22. Pentru un copil, dar și pentru un adult sunt esențiale orele de somn și calitatea acestora. Orele de somn între  22:00 și 2:00 nu pot fi înlocuite cu nimic! Este momentul ideal când organismul își face procesele reparatorii. Important este să avem o rutină de seară pe care să o respectăm.

            Mișcarea, sportul, relaxarea activă e nevoie să facă parte din viață noastră de zi cu zi. Cel puțin 30 minute de mișcare, de preferat în aer liber- un obicei super sănătos pe care merită să îl implementezi! Poți începe cu mișcări ușoare, mișcări de cardio în care să pui mare focus pe respirație! 

            Dacă ai bifat  toate acțiunile prezentate mai sus, te poți gândi acum ce suplimente alimentare să folosești pentru a susține imunitatea și a te îngriji de sănătatea ta. În primul și primul rând cred cu tărie în administrarea de vitamina C, preventiv dar și curativ. Îl consider „medicamentul” minune și îl administrez atât celor mici cât și adulților din familie. Apoi un alt aspect important este aportul de vitamina D! Nu uitați să stai în soare, dar atunci când nu ai timpul suficient sau locuiești în zone geografice în care soarele nu strălucește prea mult pe cer, e important să suplimentezi vitamina D.  

           Un alt truc pe care îl folosesc în special pentru copii este să le ung nasul cu un ulei de calitate (susan, jojoba, cătină), tocmai pentru a împiedică pătrunderea virusuri si bacterii pe cale nazala. 

    Un stil de viață sănătos, echilibrat este garantul unei imunități de invidiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *