Dieta, in functie de grupele sanguine

Astăzi vreau să îți vorbesc puțin despre dietă ta, în funcție de grupa sanguină!

Sunt foarte multe persoane care aplică această dietă și care cred eu că este foarte benefică!

În cartea “The Blood Type Diet” – scrisă de Peter J. D’Adamo în 1996, acesta  vorbește despre cum să îți aliniezi dietă la tipul tău de sânge- A, B, AB sau O). De ce crede Peter J. D’Adamo că este benefic să ai o alimentație corespunzătoare grupei sanguine? Pentru că doar așa poți să ajungi la o stare de sănătate optimă, pe teremen lung! Tot el este promotorul unui stil de viață sănătos prin mâncare curată, cât mai puțin procesată și un consum ridicat de alimente integrale precum și efectuarea mișcării fizice cu regularitate!

Dar hai să vorbim concret!

GRUPA DE SÂNGE A

Beneficii:

-se adaptează bine la schimbările de mediu și de dietă

-are nevoi minime pentru hrană de origine animală, iar sistemul imunitar păstrează și metabolizează nutrienții din mâncare destul de ușor

Puncte sensibile:

-sistemul digestiv este destul de slab, ceea ce vulnerabilizează și sistemul imunitar și face aceste persoane sensibile în fața microbilor

Bolile cu care se pot confruntă persoanele cu această grupa sanguină sunt boli de inima, cancer, anemie dar și probleme cu fierea și diabet de tip1.

          Aceste persoane au înclinații spre diete vegetariene, care să conțină multe legume, tofu, pește, fructe de mare, cereale, boabe și fructe.

În cazul în care ai grupa de sânge  A și vrei să slăbești atunci este indicat să reduci carnea, fasolea roșie, lintea și grâul și să crești consumul de uleiuri vegetale, produse din soia și alte legume. Din categoria fructelor, consumă cu încredere ananas.

Dacă dorești să suplimentezi dieta este indicat să te gândești la vitamina B12, acid folic, vitamina C și vitamina E. Suplimentele cu echinaceea sunt foarte recomandate persoanelor cu această grupa!

În privința exercițiului fizic se recomandă o activitate care te centrează și te unește cu sinele tău, cum ar fi yoga sau tai chi.

GRUPA B

Beneficii:

-sistem imunitar puternic, se adaptează ușor la schimbări, tolerează foarte bine stresul și are un sistem nervos foarte puternic

Puncte sensibile:

Persoanele din această grupa nu au multe puncte sensibile însă au o tendința spre a fi infectate de virusi nu neaparat comuni.

Diabetul de tip 1 și oboseală cronică, precum și bolile autoimune pot amenința aceste persoane.

Dieta celor cu grupa B de sânge este omnivoră- conține carne (nu pui), lactate, cereale, boabe, legume și fructe.

În cazul în care dorești să pierzi kilograme și ai acest tip de sânge, este recomandat să reduci consumul de porumb, linte, alune, susan, hrișca și grâu. Poți consuma mai multe ouă, frunze verzi, ficat și ceaiuri.

Suplimentatia recomandată la grupa B este reprezentată de magneziu, ginko și lecitină.

Activitatea fizică trebuie să fie ușoară, echilibrată cu mintea cum ar fi ciclismul, tenisul, înotul sau escalada!

Grupa AB

Cei  care au această grupa sanguină se adaptează foarte bine la viață modernă, și se bucură de beneficiile celor care au grupa A și grupa B de sânge! Practic sunt persoane care se adaptează ușor, ele sunt precum apa, iau formă vasului în care este pusă!  Procesează informația foarte repede!

Au un sistem digestiv foarte sensibil, sistemul imunitar face cu greu față în anumite situații și au probleme în a fi înțeleși de către societate.

Sunt predispuși la boli de inima, cancer și anemie!

Este recomandat să aibe o dietă mixtă, moderata care să includă carnea, peștele, fructele de mare, lactate și tofu, boabe, cereale, fructe și legume!

În cazul în care se dorește scădere în greutate trebuiesc reduse carnea roșie, fasolea roșie, semințele, porumbul și hrișca. Se pot concentra pe un consum mai mare de tofu, lactate din surse sigure, verdeață și ananas!

Suplimentele alimentare la care aceste persoane merită să le acorde interesul sunt vitamina C, echinaceea, valeriana și quercitina

În ceea ce privește activitatea fizică căutați exercițiile blânde precum yoga sau tai chi combinate cu ciclism, tenis și escalda!

GRUPA 0

Deținătorii acestei grupe sanguine se bucură de o digestie sănătoasă, un sistem imunitar puternic, un metabolism eficient și au risc scăzut de cancer.

Tolerează cu greu dietele noi, schimbă greu mediul în care locuiesc și consumul ridicat d eproduse de patiserie îi poate face să nu mai aibe claritate mentală!

Pot să fie afectați de boli ale tiroidei, inflamație, artrită și ulcere.

Dieta este recomandat să includă carne roșie, deorece au enzime puternice care digera carnea și mancarea bogată în proteine. De asemenea se pot bucura de fructe și legume!

Este necesar să diminueze considerabil consumul de grâu, porumb, produse de patiserie, fasole roșie, linte și conopidă!

Aduceți în dietă voastră peste, ficat, carne roșie, kale, spanac broccoli și ananas.

În ceea ce privește suplimentația puteți să va bazați pe suplimentele de vitamina A, vitamina K și calciu.

Practicați cu încredere exerciții fizice intense precum alergatul sau clasele de aerobic. Artele marțiale sau “power yoga” sunt alte sporturi recomandate pentru aceste persoane.  

Spor la sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *