Îngrașă ciocolată neagră? Adevarat sau fals?

Afka daca te ingrasa ciocolata neagra

              Despre ciocolata neagră se spun multe… ba că îngrașă, ba că slăbește… dar hai să intru în subiect și să îți răspund direct.

              Orice aliment consumat în exces îngrașă sau produce dezechilibre.

              Ciocolata neagră este un super aliment plin de beneficii care dacă îl consumi în cantități liminate nu îngrașă. Însă dacă consumi în exces, te va îngrașa cu siguranță.

              Îmi place să îmi fac o poftă de dulce consumând ciocolată neagră               dar mă opresc la 2-3 pătrățele. Îmi place să o includ în dieta mea și a clientelor, dar doar după ce știu că își pot stăpâni poftele alimentare.

              Cum se obține ciocolata neagră?

              Se adaugă la ingredientul principal – cacao, grăsimi și zahăr sau îndulcitori.

              Consumul moderat al ciocolații negre are câteva beneficii:

–          Este foarte nutritivă, conține o mulțime de fibre solubile și minerale (magneziu, cupru)

–          Are grăsimi sănătoase.

–          Chiar dacă are un conținut mic de cofeină, nu îți va afecta somnul.

–          Este sursă majoră de antioxidanți, iar conținutul substanțial de polifenoli contribuie la scăderea colesterolului LDL.

–          Îmbunătățește circulația sângelui și reduce tensiunea arterială.

–          Crește colesterolul bun, HDL, reducând riscul bolilor cardiace.

–          Protejează pielea de arsurile solare și mai mult contribuie la aspectul sănătos al acesteia, astfel încât putem considera ciocolata neagră un aliment anti-aging.

–          Susține și îmbunătățește funcția creierului.

Este evident că ciocolata neagră are o mulțime de beneficii, datorate în special ingredientului principal, și anume cacaoa.

              Consumul zilnic de cacao este recomandat dar atenție, asta nu înseamnă să te îndopi zilnic cu ciocolată neagră. Cu siguranță vei aduna câteva kilograme.

              Savurează 1-2 pătrățele de 2 ori pe săptămâna și alege o ciocolată cu un conținut cât mai mare de cacao și dacă se poate fără zahăr adăugat.

              O alternativă și mai bună să te bucuri de toate aceste beneficii este să îți prepari tu, în casă, o cacao cu lapte vegetal și astfel te poți bucura de toate beneficiile acestui super aliment.

Sfaturi să alegi o ciocolată de calitate:

–          Să aibă un conținut ridicat de cacao. Cu cât conținutul de cacao este mai mare, cu atât este mai bine.

–          Eticheta să cuprindă cât mai puține ingrediente.

–          Să fie cu cât mai puțin zahăr cu putință, chiar deloc.

–          Să nu conțină lapte.

–          Poate conține diverse condimente pentru o varietate a gustului precum vanilie, cuișoare, mentă. Ai grijă că aceste arome să fie naturale, deorece foarte multe nu sunt. Alege o ciocolată marcată ca și organică. În felul acesta te asiguri că nu conține arome artificiale.

–          Să nu aibă grăsimi trans.  Grăsimile trans se găsesc tot mai puțin pe lista ingredientelor ciocolații negre, însă mai sunt producători care le adaugă, tocmai pentru a mari viața la raft a acestui produs. Așa că nu cumpăra o ciocolată care pe lista ingredientelor are grăsimi hidrogenate.

–          Alege o ciocolată cu eticheta “fair trade” și “organic”. Acest lucru te asigură că  fermierii care se ocupă de recolta de cacao primesc un preț corect, deorece există foarte multă speculă pe această piață. 

       Ciocolata neagră, in special cacaoa este un aliment super valoros dar ,moderatia rămâne cheia atunci cand alegi acest produs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *