Obiective pentru 2022

Este Anul Nou!

Ți-ai setat obiectivele? Ți-ai făcut planul de acțiune pentru anul care tocmai începe?

Ești pregătit pentru schimbări pozitive în viața ta?

Majoritatea oamenilor cu care lucrez, la început de an își stabilesc obiectivele pentru anul care tocmai începe, însă chiar dacă fac tot posibilul să rămână concentrați pe obiectiv, acțiunile pentru atingerea acestora nu se desfășoară tocmai conform planului! De regulă până la începutul lunii februarie mulți își uită de obiective, și se confruntă deja cu sentimente de vinovăție și rușine pentru că au abandonat pe drum îndeplinirea acestor obiective!

De ce oare?

Pentru că aceste obiective sunt foarte specifice! De exemplu ne concentrăm pe obiective cu termen scurt- cum ar fi să alergam astăzi…dar aceste persoane nu au puterea să își mențină motivația pentru a alerga pe tot parcursul anului!

O altă față a problemei este că de regulă când stabilim obiective o facem pentru a corecta defecte. Dacă îți propui să pierzi în greutate implică faptul că în prezent eșți supraponderal! Dacă îți propui să iți schimbi locul de muncă înseamnă că în prezent eșți nefericit cu jobul tău! Chiar și faptul că iți propui să călătoresti poate mai mult în anul care tocmai incepe poate declașa o mică autocritica în interiorul tău și anume te învinovățeșți pentru lipsa aventurii în viața ta!

Practic în final aceste obiective nu sunt altceva decât niște reamintiri zilnice a defectelor noastre! Iar aceste mementouri pot deveni la un moment dat sâcâitoare!

Dacă te confrunți cu aceeași problema an de an- și anume îți propui obiective clare și te pierzi pe drum, este cazul să ai o altă abordare!

Stabilestet-ți intenții clare și pozitive!

Spre deosebire de un obiectiv, care reprezintă practic o promisiune care ți-o faci, intenția, are cu totul și cu totuul altă direcție! Intenția este mai puțin specifică, dar îți lasă o poartă deschisă pentru a o duce la bun sfârșit prin mai multe metode!

Iată câteva exemple de obiective:

·       Meditează 5 zile pe săptămâna câte 10 minute în fiecare zi!

·       Nu mai consuma zahăr si făină albă!

·       Reapucă-te de un hobby mai vechi!

Și uite și intenții în această direcție:

·       Calmează-ți mintea, investește mai mult în sănătatea ta mentală!

·       Adopta un lifestyle sănătos!

·       Acordă-ți mai mult timp pentru a fi creativ

Diferența este foarte subtilă, dar suficientă că să îți ghideze într-un mod pozitiv acțiunile!

Spre exemplu, pentru a îți calma mintea și a îmbunătăți sănătatea ta mentală, cu siguranță poți include 5 minute de meditație zilnică, dar în același timp îți lasă poarta deschisă pentru alte acțiuni care pot avea același efect și pe care poți să le faci cu interes, fără să intervină plictiseala! Sănătatea mentală ți-o mai poți susține prin petrecerea de timp liber în natură, prin cititul unei cărți interesante sau chiar prin creerea de relații sănătoase!

Dacă nu te limitezi la o singură metodă, te lași deschis la multitudinea de posibilitati și îți lași oportunitatea de a îți atinge obiectivul, dar prin mai multe cai!

Eu îți propun să încerci o astfel de abordare! Chiar poți lua o pauză de la aceste obiective “tradiționale” să le spunem și să dai o șansă intențiilor în acest an!

Și da, care sunt intențiile tale pentru noul an?

Poți să mi le lași într-un comentariu mai jos!

Îți doresc un 2022 plin de realizări!

An Nou Fericit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *