Paginile de dimineață

Astăzi o să povestim despre un obicei foarte sănătos dar care nu are nici o legătură cu mâncarea și nici cu sportul dar care te ajută să-ți menții sănătatea fizică și emoțională la cote maxime.

Vreau să îți povestesc despre un obicei care l-am descoperit și eu anul trecut și care îmi place foarte mult pentru că aduce claritate și te ajută să implementezi un stil de viață sănătos!

Vreau să vorbesc astăzi despre arta de a avea un jurnal personal, de a scrie “pagini de dimineață”, la prima ora, un obicei despre care vorbește Julia Cameron în lucrarea ei, “The Artist way”.

Paginile de dimineață, pentru că așa o să le numesc în continuare, reprezintă o formă de a ține un jurnal- un obicei creativ pe care să îl practici la prima ora a dimineții.

Ce este absolut extraordinar?

Pur și simplu scrii tot ce îți vine în minte fără să gândesti, să analizezi sau să filtrezi informația. Nu există să zici că practici acest obicei intr-un mod greșit. Esențialul este să nu ai absolut nici o logică, să îți lași mintea să se descarce așa cum vrea ea. Pe măsură ce vei scrie, îți exersezi acceptarea de sine și îți dezvolți intuiția.

Scrierea paginilor de dimineață:

 • îți vor aduce claritate, creativitate și productivitate;
 • te ajută să te conectezi cu sinele, să anulezi stările de negativism;
 • te conectează în cel mai autentic mod la vocea ta interioară, îți rezolva fricile sau îndoielile;
 • te eliberează de stres
 • te face să fii prezent, să realizezi unde eșți, unde doreșți să ajungi și cum poți să ajungi unde ți-ai propus.

Dacă ai acest obicei pe termen lung este vindecător. Propuneți să acorzi la început 10-15 minute pentru a scrie, iar apoi poți crește timpul progresiv până la 30 minute.

De ce ai nevoie?

Ai nevoie de timp, de hârtie și ce va de scris…și să ai încredere în acesta tehnică.

Hai să vedem câteva tipsuri referitoare la paginile de dimineață:

 • Fă-ți locul tău în casă unde poți scrii, unde să nu te deranjeze nimeni deoarece e foarte important să nu întrerupi procesul. Să ai locul tău unde îți ții stiloul și hârtia și să îți fie întodeauna la îndemână.
 • Trezește-te în fiecare dimineață și scrie! Ideea de baza este să scrii la prima ora, imediat după ce te trezeșți, tocmai pentru a nu fi total conștient, acesta fiind timpul tău cu ține!
 • Oferă-ți libertate maximă- acesta este cheia paginilor de dimineață! Scrie efectiv tot ce îți vine în minte, fără a te înfrâna, deorece nimeni nu va citi ceea ce scrii. Nu corecta nimic, nu șterge, nu tăia! Este în regulă și dacă scrii repede și dacă scrii încet. Este timpul tău, să scrii ce vrei tu, în ritmul tău!

Ce faci dacă nu îți vine nimic în minte?

Începe cu a îți spune bună dimineța, apoi descrie ce ai visat, dacă ai avut, pentru că imediat după ce te trezeșți ai clar în minte visele.

În cazul în care nu ai vise despre care să scrii, începe prin a scrie pentru ce eșți recunoscător! Scrie cel puțin 10 lucruri penrtru care eșți recunoscător, scrie despre persoanele pentru care eșți recunoscător.

O altă tema de scris este să te gândeșți ce a mers bine în ziua precedentă și ce a mers rău!

Te pot asigura că practicând acest obicei te vei lămuri cu multe lucruri, vor veni câteva răspunsuri. Când ai o decizie grea de luat sau ai o discuție importantă te sfătuiesc să scrii despre ea înainte! Cu siguranță lucrurile vor merge foarte bine!

Spor la scris si la  sănătate!

One thought on “Paginile de dimineață

 1. Loredana Popescu says:

  Este fantastic acest aspect al diminetii!
  Da sa stii Corina ca am sa incerc
  Cu siguranta functioneaza🙏❤️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *