SAT Kriya Posture

SAT KRIYA

              Este una din cele mai puternice și complete posturi de yoga!

Cum se realizează?

–          Așezat în genunchi cu brațele ridicate și palmele împreunate.

–           Împreunează și toate degetele inafara degetelor arătătoare, care stau întinse, și îndreptate în sus.

Bărbații încalecă degetul mare drept peste degetul mare stâng, iar degetul mic stâng încheie această încrucișare. Femeile încalecă degetul mare drept peste stâng și încheie încrucișarea degetelor cu degetul mic drept.

–          Rostește SAT și inspiră, trăgând buricul în interior, expiră și rostește NAAM, relaxând zona buricului. Fă aceste mișcări cel puțin 3 minute. Pe inspirăție fă ROOT LOCK (mulbandh), strânge toți mușchii de la cei fesieri până la cei poziționați în partea superioară a acorpului, tracand de umeri și permite energiei să curgă până în vârful capului. Expiră, ține respirația, inspira și relaxează!

Pentru cât timp se realizează?

              Poți să faci această kriya pentru 31 minute, dar atenție îți recomand să ai o relaxare lungă imediat după. O recomandare este să începi să practici această timp de 3 minute apoi 2 minute odihnă. Repetă acest ciclu până faci15 minute această poziție și 10 minute de relaxare. Atenție! Nu sări direct să faci 31 minute pentru că te simți puternic, viril sau poate eșți un maestru yoga. Respectă tehnică și ia o ușor! Seamănă cu grijă semințele, lasă această postura să îți pregătească corpul ușor pentru experiențele următoare!

Nu este doar un exercițiu, este o kriya care lucrează pe toată ființă ta, pe conștient și subconștient! Rișți să blochezi experiențe subtile, solicitând corpul fizic prea mult. Poți să ai un flux prea mare și rapid de energie în corpul tău dintr-odată. Așa că fii constant, cu răbdare și moderație. Respectând acestea vei avea un succes garantat

Variații ale posturii

              Dacă nu iei alte medicamente sau ți-ai curățat corpul total de efectele lor, atunci poți execută acest exercițiu cu palmele deschise, suprapuse una peste cealaltă, fără să mai incaleci degetele! Această poziție da drumul la mai multă energie, dar nu o recomand la scară mare pentru că nu știm dacă cineva este sau nu sub efectului unui medicament, așa că mai bine suntem prudenți.

              În timpul exercițiului este mandatoriu să ții colană dreaptă, să nu o rotești sau să o flexezi.

Alte recomandări și beneficii

·       Recomand să faci acest exercițiu zilnic, pentru cel puțîn 3 minute, zilnic.

·       Folosește mantra SAT NAAM atunci când exersezi.

·       Această poziție întărește tot sistemul sexual și stimulează fluxul natural de energie. În același timp îi relaxează pe cei care au fobii referitoare la viață sexuală. Te ajută să îți controlezi impulsurile sexuale puternice, redirectionanad energia sexuală înspre activități creative- vindecătoare.

·       Este ideală pentru cei care au probleme mentale sau sănătatea lor mentală este afectată, deorece de regulă aceste disfuncții sunt strâns legate cu energia întreruptă în cele trei chackre inferioare.

·       Toate organele interne beneficiază de un masaj delicat, excelent în timpul acestui execițiu.

·       Inima este întărită datorită fluxului sanguin creat prin mișcarea ritmică a buricului.

Este foarte simplu! Fă acest exerciutiu parte din rutină ta zilnică, fă o că o promisiune pentru ține astfel încât să îți menții un corp vitalizat, curat, un adevărat templu pentru Duhul Sfânt!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *