SUGAR DETOX

fara zahar

Bine te-am regăsit! Îmi place să scriu din experiență mea și a oamenilor cu care lucrez!
Astăzi vreau să vorbim foarte deschis de momentele în care efectiv nu mai poți și rupi dulapul de dulciuri, mănânci tot ce ai dulce prin casă și parcă..ți-ai mai pune și o pâine cu dulceață… practic nu te poți opri!  Nu știu dacă ai trăit aceste experiențe, însă majoritatea oamenilor au episoade de mâncat în exces, în special zahăr sau produse care conțin foarte mult zahăr!


Ce se întâmplă după un astfel de episod?

 Păi hai să îți răspund scurt și rapid! Organismul tău are nevoie de cel puțin o săptămâna să se refacă, să “scape” tot tot excesul de zahăr!

Ce să faci să nu mai ajungi în asemenea situațîi?

Citește în continuare și îți voi dezvălui mici secrete care să te țină departe de poftele halucinate pentru dulciuri!

Vreau să îți dezvălui și ție planul meu de detox după o escapadă în dulciuri și produse făinoase, însă aceast detox durează 5-6 zile! În plus vreau să te gândeșți foarte bine în momentul în care vrei să scapi din nou în zahăr, să te gândești că doar ce organismul tău s-a recuperat după ultima escapadă! Nu este sănătos să ne învârtim într-un cerc vicios și să tot revenim și iar să revenim de unde am plecat! Încetează să te mai judeci să să te pedepsești! Astfel de escapade se întâmplă oricui! Iubește-te așa cum ești și vezi cum poți să evoluezi!

Ce se întâmplă când consumi prea mult zahăr?

În primul rând vei simți efectele unui astfel de episod următoarele 3-4 zile! Te vei simți rău, datorită răspunsului organismului la cantitatea mare de zahăr ingerată! Este un adevărat efort să îi facă față, deorece o să ai acele “spike-uri” de insulină combinate cu deshidratarea care urmează satisfacerii acestei pofte de dulce!

Consecințele pe termen scurt:

–          Te îngrași rapid– practic imediat după escapadă, dacă te uiți în oglindă corpul devine mai pufos! Nu te panica prea tare, practic este așa datorită retenției de apă! Totul revine la normal imediat ce încetezi să mai ai în alimentație surse majore de zahăr sau carbohidrați simpli!

–          Eșți mult mai obosit! Există un studiu care atestă faptul că excesul de zahăr creează un nivel mare al inflamației. Un alt studiu pe rozătoare arată că zahărul reduce considerabil cantitatea de energie produsă de mitocondrii, reducând astfel considerabil cantitatea de energie pe care o poate produce celula. În al doilea rând corpul tău are nevoie de extrem de multă energie pentru a putea procesa avalanșa de dulciuri și să facă față cu brio inflamației.

Un alt studiu, care vizează direct bărbații arată că aceste episoade duc la scăderea drastică a testosteronului ceea ce îți scade energia, te face să te simți letargic și fără focus mental. Așa că acceptă această oboseală 3-4 zile după escapada ta în dulciuri. Oboseala va trece și corpul se va repara dacă continui să mananci sănătos!

Cum să eviți efectele dezastruase ale excesului de zahăr? Practic cum faci un detox, după ce ai făcut exces la dulciuri?

–          Bea foarte multă apă! Atât în ziua în care o comiți cât și după! Atunci când mănânci într-o repriză foarte mult zahăr sau în general foarte mulți carbohidrați, corpul stochează o parte din acest zahăr sub formă de glicogen. Pentru fiecare gram de glucoză pe care îl depozitezi, coprul depozitează 3 grame de apă. Ceea ce înseamnă că reții și foarte multă apă!

–          În săptămâna următoare consumă electroliți în apă ta! Dacă revii la o dietă normală, săracă în carbohidrați, corpul va arde depozitele de carbohidrați și va pierde apă depozitată dintr-o dată! O dată cu ea se va pierde mult sodiu și potasiu. De aceea îți recoamand în apă care o bei să adaugi puțină sare, astfel vei reduce durerile de cap și stările de oboseală care survin în urmă deshidratării.  

          Nu sări peste mese! Știu că îți vine să nu mai mănânci 5 zile, sau poate îți vine să faci fasting 1-2 zile, dar crede-mă după un exces cel mai bine este să revii la mese normale, sățioase și abia apoi îți poți planifică o zi de fasting!

          Stabilizează-ți nivelul zahărului în sânge! Atunci când mănânci multe dulciuri glicemia ta sare în aer, și de aceea poți să îți dorești să mănânci și mai mult! Este o stare inconfortabilă atunci când ai glicemia precum un carusel- te poți confrunta cu dureri de cap, stări emoționale ciudate și chiar migrenă persistentă!

–          În săptămâna următoare mănâncă mese sărace în carbohidrați! Alege peste, ouă, carne dintr-o sursă bună și cel mai important foarte, foarte multe legume!

După ce ai făcut-o lată, lasă-mă să îți spun pe ce trebuie să te focusezi! Este necesar să te focusezi pe starea ta de bine, pe sport și alimentație!

Chiar dacă te simți pufos, te simți ca și cum abia te-ai mișca îți recomand cu drag o serie de antrenamente! Te vor ajuta în primul rând să îți reglezi glicemia! Pe lângă asta dacă faci sport vei elibera endorfine, care cu siguranță vor contribui la starea ta de bine!

Știu că este un subiect delicat! Dacă ai un exces la ceva vreme, te rog să îl consideri absolut normal! Însă dacă este destul de repetitiv, dacă observi că alimentatia ta o ia razna, atunci e bine să ceri ajutorul unui specialist!

Spor la sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *