...

Cum să îți dai seama dacă ai intestinul permeabil?

Sindromul intestinului permeabil se manifestă prin compromiterea integrității mucoasei intestinale, astfel încât fragmente de alimente nedigerate, deșeuri și bacterii se “scurg” prin peretele intestinal și întră în sânge.

Sindromul intestinului permeabil se manifestă prin compromiterea integrității mucoasei intestinale, astfel încât fragmente de alimente nedigerate, deșeuri și bacterii se “scurg” prin peretele intestinal și întră în sânge.

Acest lucru duce la o serie de probleme de sănătate, la inflamație, sensibilități alimentare și boli autoimune.

Îți las mai jos câteva simptome pe care dacă le ai  ar fi bine să începi să îți investighezi intestinul:

Probleme digestive

Balonare, constipație sau diaree survenite în mod frecvent, fără vreo cauza anume.

Sensibilități alimentare

Permeabilitatea intestinală crescută duce la un sistem imun super activ, ceea ce rezultă imediat în sensibilitate față de anumite alimente. Dacă observi că în ultima vreme ai devenit din ce în ce mai sensibil din punct alimnetar, intestinul permeabil poate fi cauza.

Oboseală nejustificată

Ai dormit foarte bine, dar te trezești obosit, fără chef de nimic? Atunci când ai intestinul permeabil toxinele și bacteriile ajung în fluxul sanguin și cauzează raspunsuti imunologice care duc la oboseală și lipsa focusului mental.

Probleme dermatologice

Eczeme, acnee, alte erupții pe piele pot fi rezultatul acestui sindrom. Toate acestea se rezolva și dispar că prin minune când intestinul se vindecă.

Dureri de articulații

Dacă intestinul e permeabil, automat crește inflamatia în organism care se manifestă în primul și primul rând prin dureri de articulații și poate duce la diverse tipuri de artitra.

Cum se vindecă intestinul permeabil?

1.       Dietă

În primul rând recomand o dietă antiinflamatorie. O dietă din care scoatem tot ceea ce este puternic inflamatoriu, precum: alcoolul și mâncarea procesată, glutenul, lactoza și zahărul rafinat.

Adu în planul tău alimner mâncare bogată în nutrienți din surse de încredere. Consumă multe legume, dar mai ales frunze verzi.

Alege alimnete bogate în fibre, probiotice și acizi grași omega 3.

Dacă ai sensibiliatate alimnetara e indicat să iei o pauză o perioada de la acele alimente.

2.       Administrează suplimnete alimentare adecvate.

Cele mai cunoscute sunt probioticele- susțin flora intestinală, enzime digestive, glutamina și uleiul de peste.

3.       Controlul stresului

Stresul agravează intestinul într-un mod negativ. Este necesar să aplici anumite tehnici de management al stresului cum ar fi meditația, exercițiile de respirație, yoga sau tai chi.

4.       Depistarea și tratarea afecțiunilor colaterale

Alergiile alimentare, intoleranțele agravează sindromul intestinului permeabil. Este important să vezi dacă suferi de colon iritabil sau de suprapopularea bacteriană a intestinului subțire (SIBO).

5.       Evitarea medicamentelor care pot agrava permeabilitatea.

Evita anumite medicamente precum antiinflamatoare nesteroidiene și antibioticele.

6.       Consulata un medic

De regulă recomand să există un consult medical, iar doctorii specialiști în medicină funcțională integrativă sau cu competente fitoterapeutice te pot ajută în acest sens.

Pentru și mai multe informații te invit în comunitatea mea privată de pe Facebook. Click aici si vino să ne cunoaștem mai bine.

Corina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.