Cum să devină sportul o rutină?
Știu că poate fi provocator să începi să faci mișcare! Este și mai provocator să faci o rutină în acest sens. Te asigur că merită 100%. Viață ta se va îmbunătăți major atunci când faci zilnic misare.
Ce este cel mai important? Este să fii consecvent. Nu contează cantitatea, adică să petreci ore în șir la sala ci contează să faci mișcare zilnic, chiar și pentru perioade mai mici de timp cum ar fi 20-30 minute. Sunt sigură că din toate cele 24 de ore poți acorda 30 minute pentru tine. Pentru starea ta de bine.
Atunci când ai o rutină sportivă, gândește-te că “lucrezi” la forma ta de peste 10 ani. O dată cu înaintarea în vârstă masa noastră musculară scade și de aceea recomand să facem cât mai multă mișcare.
- Ai de urcat multe etaje? Nu mai lua liftul, ia scările.
- Ai de mers câteva stații de autobuz? Mergi pe jos.
- Vrei să petreci timp mai mult cu copiii sau partenerul? Însoțește-i într-o plimbare în aer liber.
Fă cumva să încorporezi mișcarea în activitățile tale zilnice. Însă dacă îți doreșți mai mult nu este de ajuns atât. Tuturor persoaneleor cu care lucrez le sugerez să aibă cel puțini 3 sesiuni de antrenamente pe săptămâna în care “transpiră intens”. Binențeles că transpirația nu este indicatorul că un antrenament a fost bun sau nu, dar pentru cineva la început de drum este foarte încurajator.
Atunci când ai o rutină fizică îți vei păstra kilogramele pe termen lung, vei avea bună dispoziție și o stare generală mult mai bună. Mișcarea te va învață să fii disciplinat și să aplici disciplină în mai multe arii ale vieții tale!
Îți recomand cu drag să începi să te gândeșți la o rutină sportivă chiar de acum.
Hai să vedem putem face cât mai ușor și cât mai plăcut acest lucru.
1. Începe puțin câte puțin. Propune-ți să faci 10 minute de sport zilnic, apoi 15, apoi 20 și tot așa vei fi uimit unde poți să ajungi!
2. Optează pentru activități sportive care îți fac cu adevărat plăcere. Nu te chinui să faci sport. Trebuie să fie distractiv. Dacă nu îți face plăcere să mergi la sala, poți merge la o clasa de yoga, sau te poți da pe bicicletă, sau pur și simplu poți ieși la o plimbare.
3. Găsește-ți un partener de mișcare, care te poate însoți… fie că jucați un meci de tenis împreună sau pur și simplu vă plimbați în ritm alert în aer liber. Îți recomand să îți alegi un partener de sport care îți face plăcere, cu care să te conectezi și în felul acesta “împușți” doi iepuri dintr-o dată- faci mișcare și petreci timp de calitate cu un prieten apropiat.
4. Planifică-ți antrenamentele când ai foarte multă energie! Dacă eșți o persoană matinală, antrenează-te dimineața. Dacă te simți mai relaxat după masă, atunci alege să îți programezi timp pentru mișcare la finalul zilei.
5. Fă-ți o mică zonă pentru mișcare în confortul locuinței tale. Atenție, nu spun să nu mergi la sală, însă de multe ori te poți antrena și în confortul propriei locuințe. Recomand această zona, mai ales pentru persoanele care sunt în criză permanentă de timp!
6. Ia-ți un instructor, un coach care să te susțină în această caltorie. Fiecare individ este diferit, iar în ceea ce priveste mișcarea cu siguranță ai nevoie să personalizezi programul tău de fitness.
Știu că poate fi provocator. Știu că poate ai început să faci sport, poate te-ai și lăsat, dar îți spun cu mâna pe inima că se merită. Se merită să investeșți timp și energie pentru sănătatea ta mentală și fizică, se merită pentru că investeșți timp și energie pentru ține, cel din viitor. Îmi place să le spun clienților mei că e foarte ușor să îți cumperi lucruri, servicii, să chemi o firma de curatenie să te ajute în gospodărie, însă dacă vrei să îți cumperi mâine un trup frumos sau sănătatea, chiar dacă ai avea toți banii din lume nu este posibil!
Gândește-te bine și fă din sport o rutină zilnică!
Spor la sănătate!