...

Află cum poți avea un picnic reușit

la iarba verde

Scriu aceste rânduri la început de iunie. Vremea este din ce în ce mai frumoasă iar afară se aud paserelele. Un peisaj splendid cu mult verde și iz de soc.

Începe vremea bună și mesele în aer liber, grătarele precum și picnicurile sunt tot mai dese.

Este absolut minunat să poți ieși la un mic picnic, nu neapărat în weekend. O poți face și după orele de lucru deorece ziua este acum mai lungă iar temperatura este perfectă. După atâta vreme cât am fost deconectați, să ai o ieșire în aer liber cu prietenii, familia, să te conectezi cu oamenii dragi este recomandat.

              Indiferent de motive- fie o zi de naștere, o aniversare sau o sarbataoare, a face un picnic  sau a ieși la iarbă verde, cum spunem noi românii este un moment ideal de a crea conexiuni. Cu riscul de a mă repeta, relațiile, oamenii cu care ne înconjurăm, comunitățile în care trăim și modul în care interacționăm sunt extrem de importante pentru sănătatea noastră în general.

              Din păcate foarte multă lume ignoră aceste aspect când își doresc să își optimizeze sănătatea. Se focuseaza doar pe nutriție și sport.  De foarte multe ori mâncarea care ne hrănește cu adevărat nu este  cea din farfurie.

Atunci când ieși la iarbă verde ai foarte multe beneficii: petreci timp de calitate cu oameni dragi, petreci timp în natură, în soare ( un mod ideal de a îți “administra” niște vitamina D), îți imunatatesti considerabil caliatatea somnului.

Ce să mănânci atunci când ieși la picnic sau o masă la marginea drumului?

Sfatul meu este să păstrezi lucrurile cât mai simple. Nu ai nevoie de mâncăruri elaborate și să petreci ore în șir în bucătărie să pregăteșți o ieșire de acest fel. De fapt în general mâncare trebuie să fie simplă, delicioasă și ușor de preparat.

Îți recomand să mănânci cât mai colorat, alimente bogate în fibre și cât mai integrale. Evita cât poți de mult mâncarea procesată. Poți să îți tai felii și să așezi frumos în caserole fructe și legume cât mai diverse. Iar dacă aceste fructe și legume sunt de sezon și sunt cultivate local, atunci lucrurile vor fi perfecte.

Concret poti sa feliezi morcovi, țelină rădăcina sau tulpină, castraveți, roșii, conopidă, broccoli, ardei multicolor- toate acestea le poți consumă crude. Iar în cazul fructelor alege merele, căpșunele, afinele.

De asemenea îți mai poți lua cu tine tot felul de nuci și semințe sau poți opta pentru preparate rapide cum ar fi falafelul.

Personal atunci când ies în natură îmi place să îmi pun la pachet tot felul de paste pe care să le servesc cu bețe de legume. Și aici aleg hummus, vinete, pastă de tofu. Aceste paste recomand să le preparați în casă. Cele de cumpărat vin la pachet cu foarte mulți aditivi și emulsificatori care au un impact dezastruos asupra sănătății noastre digestive.

 Ce este foarte important atunci când ieși la masă în natură?

              Este cel mai important să te protejezi de soare. Folosește o pălărie cu un cozoroc generos și nu uită să foloseșți din plin loțiune pentru protecție solară.

              De asemenea ai grijă la insecte. Folosește un repelent din comerț, îți recommend o varianata organică sau poți să îți faci chiar tu unul, folosind uleiuri esențiale. Joacă-te fără frică și combină ulei esential de eucalipt, cu ulei de cuișoare, mentă și lămâiță.

 Poți să te bucuri și singur de o așa ieșire?

Oh da, sigur că da. Îți recomand să ai o păturică mică la îndemână în mășină și ori de câte ori îți face cu ochiul o pajiște verde să te opreșți măcar pentru 10 minute. Poți face o scurtă meditație sau să te întinzi pe iarbă, să respiri și să priveșți în liniște, doar tu cu tine cerul. Este revelatoare o asemenea experiență și te reconectează instant cu tine, oferindu-ți momente prețioase de relaxare.

 Ce ai nevoie pentru un picnic reușit?

              Cu siguranță când te gândeșți la picnic îți vin în minte coșurile elegante din nuiele și șervete din bumbac. Însă lucrurile nu trebuie să fie chia așa. Pur și simplu ia o geantă sau o cutie mai mare și asigura-te că iei cu tine:

–          O planșă pe care poți să tai diverse lucruri

–          Un cuțit ascuțit

–          Sare și piper

–          Ulei de măsline

–          O sticlă mare cu apă

–          Mâncarea pregătită simplu și rapid înainte

Sper să te ajute aceste rânduri și să poți avea câteva momente de liniște în natură. Este important să ai astfel de ieșiri și nu uita la final, după ce te bucuri și te simți bine să aduni în urmă ta, astfel încât să lași locul curat, din respect pentru natură și pentru semenii tăi.

 Spor la sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.