Ingredinete: (4-5 persoane)
– 5-7 morcovi medii
– 5-6 mere mari
– 100 grame curmale hidratate
– Un vârf lingură scorțișoară
– 60 grame pudra proteică aromată (opțional)
– 5 ouă
– 100 grame făină migdale
– 100 grame făină cocos
– 100 grame fulgi ovăz
– Aromă de vanilie
Mod de preparare:
– Se curată morcovii și merele și se dau pe răzătoarea mică
– Se “călesc merele” cu scorțișoară și curmalele la foc mediu aproximativ 10-15 minute, astfel încât să rămână în sos!
– Într-un alt bol se amestecă morcovul ras, ouăle, pudra proteică (opțional) și făină de migdale și de cocos plus esența de vanilie. Consistența amestecului este precum o smântână mai groasă.
– Se pune într-o tavă mică o folie de copt apoi se toarnă amestecul din morcovi, peste care se presară fulgii de ovăz, iar apoi se așează merele călite.
– Se da la cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 45-60 minute!
Poftă mare!