...

Cum să ne organizăm alimentația vara?

Cum să ne organizăm alimentația vara?

Este încă vară!Ne bucurăm de soare, aer liber, și de deliciile sezonului. Chiar dacă e vară e nevoie să ne menținem un stil de viață sănătos, să acordăm atenție alegerilor alimentare. Am mai scris aici despre cum poți face față căldurii.

Vrei mai multă energie sau o stare de spirit bună?

Iată câteva sfaturi despre cum îți poți organiza alimentația în sezonul estival.

1.       Alege fructe și legume proaspete de sezon

Vara găsim o multitudine de fructe și legume. Legumele ar trebui să ocupe primul loc în alimentația ta. Roșii, castraveți, ardei, vinete, spanac, toate sunt pline de nutrienți și benefice pentru sănătatea noastră. De asemenea cu moderație putem consuma fructe precum pepenele roșu, căpșunile, cireșele, piersicile, caisele, pepenele galben.

2.       Hidratează-te corespunzător

Pe timpul verii, organismul tău are nevoie de o hidratare adecvată pentru a face față temperaturilor ridicate și pentru a evita deshidratarea. Apa rămâne opțiunea cea mai bună pentru hidratare, dar poți opta și pentru alte băuturi sănătoase, precum ceaiurile neîndulcite sau infuziile cu fructe proaspete. Evită băuturile carbogazoase și cele îndulcite, deoarece acestea pot conține cantități mari de zahăr și calorii goale.

3.       Folosește tehnici de gătit sănătoase

În loc să gătești mâncarea prin prăjire sau să adaugi ingrediente nesănătoase, optează pentru metode de gătit sănătoase care păstrează valoarea nutritivă a alimentelor. Prepară alimentele la grătar, la cuptor sau la abur.

4.       Pregătește gustări sănătoase pentru plajă sau pentru ieșirile care le faci

Atunci când pleci într-o zi la plajă sau într-o excursie, asigură-te că iei cu tine gustări sănătoase și hrănitoare. Nuci și semințe, fructe proaspete tăiate sau uscate, hummus cu morcovi sunt câteva opțiuni excelente pentru a evita mâncărurile nesănătoase și a-ți menține energia pe tot parcursul zilei.

5.       Practică moderația pe cât se poate cu alimentele pline de zahăr

Tentația majoră a verii rămâne  înghețata sau alte deserturi delicioase. Poți opta pentru înghețată făcută în casă, din ingrediente naturale și cu mai puțin zahăr, sau să savurezi o cantitate moderată din produsele preferate din când în când.

6.       Prioritizează proteina, chiar dacă este vară

Proteinele sunt esențiale pentru menținerea sănătății musculare și a nivelului de energie. Oferă prioritate proteinelor slabe precum peștele, puiul, fasolea și tofu.

Aceste alimente te vor ajută să te simți sătul și să-ți menții masă musculară în timpul verii.

Pentru mine vara este o oportunitate să te bucuri de multe fructe și legume proaspete. Fă alegeri sănătoase, deorece alimnetația este esențială pentru o stare optimă de sănătate.
Dacă îți dorești să aflii și mai multe despre o viață sănătoasă, despre cum să slăbești și să te menții pe termen lung, click AICI, și hai in comunitatea mea privată de pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.