...

Beneficiile oțetului de mere

Haideți să vorbim astăzi despre oțetul de mere- un podus românesc, cu  multe beneficii pe care putem să îl folosim  mult mai des în viață noastră de zi cu zi. Este întrebuințat cu succes în cosmetică, în bucătărie, întreținerea casei și la gătit. O să va prezint mai jos câteva din beneficiile pe care cred eu că le are acest produs.

  1. Mai poți folosi acest oțet că și dezodorizant, datorită propietăților sale antibacteriene, elimina mirosurile neplăcute. Atenție, diluează o parte oțet de mere și o parte de apă și astfel obții o soluție care neutralizează mirosurile neplăcute în mod natural. Deasemena poți face și o baie de picioare cu această soluție pentru a îndepărta mirosul neplăcut al acestora.
  2. Oțetul mai poate fi folosit pentru diversesosuri pentru salate! Creativitatea este nemărginită! Va încurajez să consumați doar sosuri făcute în casă. Cele din comerț sunt foarte procesate, au tot felul de ingrediente nasoale ascunse și în plus atiunci când îți pregăteșți tu sosul pentru salată știi exact ce ai pus în el.
  3. Îl mai folosesc că și agent de curățare, datorită propietăților antibacteriene de care am vorbit și mai sus. Mixează două părți de apă cu o parte de oțet și vei obține o soluție universală de curățare.
  4. Calmează durerile de gât. Fă gargară cu oțet de mere și apă, dar atenție să nu uiți să îl diluezi înainte pentru că altfel îți va produce arsuri.
  5. În cosmetică oțetul de mere este folosit că și tonic pentru față, binențeles diluat. Se folosește cu succes pentru tratamentul acneii dar și pentru efectul sau antiaging. Fă o soluție din două părți de apă, o parte de oțet, iar în cazul în care ai o piele sensibilă poți dilua și mai mult oțetul. Cu ajutorul unei dischete demachiante aplică această soluție pe piele.  Brandurile autohtone de cosmetice au în portofoliul lor astfel de produse de înfrumusețare!
  6. Ouăle fierb mai bine atunci când adaugi puțin oțet de mere! Tot datorită acidității otetului, albusul oului se întărește mai repede.
  7. Atunci când marinezi carne pentru friptură sau grătar, nu uită să adaugi și puțin oțet de mere! Vei obține cu ușurință acel gust dulce acrișor! Dacă mai adaugi vin, usturoi, sos de soia și piper vei obține marinada ideală!
  8.  Spală fructele și legumele cu soluție din apă și oțet de mere și astfel toate reziduurile chimice de pe acestea vor fi înlăturate. Chiar dacă nu există studii științifice care să susțină acest lucru, este sigur că soluția acidă din apă și oțet va îndepărta bacteriile de pe fructe și legume.
  9. Poți folosi otetul de mere diluat cu apă ca și apă de gură, pentru a menține igienă orală și a avea o senzație de prospețime!
  10. Ai fi uimit de efecte recomfortante ale oțetului de mere atunci când este adăugat în apă de baie. Atenție se adaugă undeva la maxim 50-100 ml la o baie.
  11. O loțiune de par excelență este și ea bazată pe oțet de mere. Acesta descurcă părul și îl face mai mătăsos, aducându-i foarte mult luciu. Fă o soluție de o parte apă, o parte oțet de mere, clătește-ți părul cu ea și apoi clătește părul cu multă apă. S-ar putea să ți se pară mirosul puțin neplăcut, dar crede-mă că vei fi uimit de efece. Această loțiune lupta cu succes împotriva matretii și este dovedit științific că o poate stopa.
  12. În agricultura ecologică fermierii folosesc oțetul de mere că un ierbicid de nădejde. Poți să prepari o soluție din apă, săpun, oțet de mere, suc de lămâie și să probezi cât de eficientă este!
  13. Ți s-ar părea ciudat să îți spun că acest oțet este folosit cu succes și la prepararea dulciurilor și a produselor de patiserie? În special dulciurile raw vegane sau vegane, unde oul nu poate fi prezent. Ca și o alternativă la o băutură fierbinte plină de calorii îți recomand să îți prepari o băutură cu 300 ml apă caldă,  2 linguri de oțet de mere, 1 linguriță scorțișoară, o linguriță miere, și două linguri de zeamă de lămâie.
  14. Periuțele de dinți pot fi curate din când în când cu oțet de mere pentru a le păstra curate și igienizate. Poți prepară o soluție din 120 ml apă, 30 ml oțet de mere și 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu. Lasă periuțele în această soluție pentru 30 minute.

Aceste sunt doar câteva din întrebuintările pe care le are oțetul de mere.

Ideea de baza este că folosind acest produs, atât de accesibil și atât de natural putem să facem față multor situații care apar în gospodăriile noastre și un numai.

Spor la sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.