Depresie? Anxietate? Kilograme în plus? Se leagă?

Depresie? Anxietate? Kilograme în plus? De ce?

Somnul reprezintă pilonul principal când vine vorba despre sănătate.

Dar de ce?

Pentru că este modul ideal și natural prin care organismul tău se reface. Dacă vorbim despre somn, trebuie să vorbim despre melatonină și serotonină.

Ce este melatonina?

Melatonina este o substanță chimică produsă natural în corpul uman, având un rol crucial în reglarea ciclurilor de somn-veghe. Această substanță este secretată de glanda pineală, o mică glandă situată în creier, în timpul întunericului și ajută la inducerea somnului.

Nivelul de melatonină din corp crește pe măsură ce întunericul înconjoară și scade atunci când este lumină.

Ce este serotonina?

Serotonina este un neurotransmițător, o substanță chimică care transmite semnale între celulele nervoase (neuroni) din creier. Este implicată în reglarea stării de spirit, a somnului, a apetitului și a funcțiilor cognitive. Nivelurile de serotonină pot influența starea de bine, echilibrul emoțional și percepția durerii.

Concluzia principală până acum este că melatonina este produsă de serotonină.

Depresie. Anxietate. Obezitate. Serotonină.

Unde să fie o legătură? Și ce rol joacă serotonina în această ecuație?

Dezechilibrul în nivelurile de serotonină poate contribui la tulburări de dispoziție – depresia și anxietatea.

Te confrunți și tu cu stări de tristețe? Ai insomnii? Plângi din senin și fără motiv? Îți simți sufletul gol?

Poate că ar fi momentul să constientizezi că un nivel mic de serotonina vine la pachet cu toate aceste stări.

Nivelurile de serotonină pot fi influențate și de factori precum dieta, exercițiile fizice, expunerea la soare și factori genetici. Un stil de viață sănătos, care include o alimentație echilibrată și exerciții fizice regulate, poate contribui la menținerea unor niveluri adecvate de serotonină în organism.

Există suplimente care te pot ajuta?

Da, există, și este necesar să vorbești cu medicul tău sau cu un profesionist în domeniul sănătății, deorece poți suplimenta cu vitamina B6, magneziu și 5 HTP.

Lucrurile se pot complica.

În cazul în care ai kilograme în plus și te afli în situația menționată mai sus, să știi că există legături „invizibile” între depresie și obezitate.

Unele cercetări sugerează că există o asociere între obezitate și un risc crescut de depresie. Aceasta poate fi explicată prin diverse mecanisme, cum ar fi stigmatizarea socială, factori biologici, influențe hormonale și comportamente alimentare.

De asemenea, trebuie menționat că relația depresie-obezitate este bidirecțională, adică obezitatea poate contribui la apariția sau agravarea stării depresive, iar depresia poate influența comportamentele alimentare și nivelurile de activitate fizică, contribuind astfel la creșterea în greutate.

Abordează holistic aceste aspecte atât pe partea fizică, dar și psihologică, și vei vedea că poți gestiona eficient depresia, anxietatea și problemele legate de greutate.

În cazul în care încă mai ai dubii și crezi că nu poți să pierzi câteva kilograme, kilograme care cu siguranță îți vor îmbunătăți dispoziția și energia, a sosit momentul să iei atitudine și să îți pese de tine, să începi chiar de acum să lucrezi tu, la tine.

Cum?

Primul pas l-ai făcut citind acest text.

Acum urmează pasul următor: să cauți să te informezi cât mai mult și apoi să aplici ceea ce ai aflat în stilul tău de viață.

Dacă îți dorești să îți fiu parteneră în această călătorie, te invit să parcurgi programul meu gratuit „Slăbește fără poftă la dulce” – reprezentat de o succesiune de emailuri informative și cu soluții clare și practice care te vor ajuta imediat să îți optimizezi sănătatea și de ce nu să dai jos câteva kilograme.

Spor la sănătate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *